Rätten att ta en vilodag!

Idag är det vilodag! Jag har har haft några riktigt mastiga veckor. Roligt, men väldigt mycket på gång. Både saker som jag har gjort men också saker som jag haft i huvudet; tänkt på, planerat och klurat kring. Jag har pressat på ganska bra i träningen också men den senaste veckan har jag känt att jag inte riktigt fått ut det jag velat av mina hårda pass. Det har legat en liten broms på. Dags att ta ut lite vila!

Ja, idag blir en vilodag. Eller i vart fall en dag med mycket vila.

Brukar du ha vilodagar? Vad gör du då? Vad gör du inte? För mig ser det ut ungefär så här idag: Ingen träning, men förmodligen lättare fysisk aktvitet som promenad eller lite fotbollslir med sonen (7 år). Som det känns just nu i kroppen så är den också sugen på lite rörlighetsträning och det tycker jag att den kan få. Men jag kommer också att vila på andra sätt. Jag tänker inte ta tag i något ”projekt” eller ”måste” idag. Det är nästan det viktigaste för mig när det gäller denna vilodag. Att hjärnan får ta paus och att fokus blir ”VARA” istället för att ”GÖRA”. Om det är fint väder och varmt vore det skönt att lägga sig i gräset en stund och njuta. Kanske ta en fika och titta på folk.

Vilan blir liksom ingen vila om vi fyller den med en massa annat ”GÖRANDE”. Och ibland behöver vi vila. Kroppen behöver vila (variation) och hjärnan behöver massor av vila den med. Den behöver koppla ner från ”måsten”, logiskt tänkande och prestation. Den behöver få njuta och uppleva.

2 kommentarer
  1. Denna helg är jag ledig från mitt jobb. I dag blir det heller ingen träning. Utan jag kommer vara hemma hela dagen. Det ända fysiska det är att jag städat klart lgh i morse. Började I går med dammsuga på morgonen sedan ett träningspass och på EM tvättade jag. Men i dag nu. Bara njuta av solen på mina båda uteplatser ??

  2. Så skönt att bli klar med städningen! Då är det extra skönt att få vila och njuta! Hoppas att du har haft en riktigt skön dag /Sigrid

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras