Bara 90 sekunders löpning

Jag är säker på att vi alla upplever det någon gång då och då. Den där känslan när allt bara känns skit, rent ut sagt. Jag hade en sådan dag idag på jobbet. Jag gillar mitt jobb, så det händer inte ofta. Men idag var det så mycket som gick fel och jag tappade lusten, blev arg, irriterad, trött och upplevde mig både otillräcklig och kritiserad trots att jag gjorde mitt bästa. Negativa tankar leder till negativa känslor och när det var lunchdags var humöret allt annat än på topp!

Vissa dagar brukar jag försöka lägga in ett kort och intensivt träningspass på lunchen. Idag var en sådan dag. Vanligtvis brukar jag försöka träna utomhus eftersom jag vill samla lite dagsljus, men med nära på storm ute kändes det inte som ett alternativ. Helt opepp på grund av min förmiddag släpade jag mig därför iväg till gymmet, tryckte igång löpbandet och benen började mata på. Steg efter steg. Pulsen och andningen ökade. Snabbare, snabbare, snabbare…

Efter 90 sekunder kände jag helt plötsligt hur både tankar och känslor började förändras. Det kändes inte alls så illa längre! Kanske gjorde jag inte världens bästa jobb just den här förmiddagen, kanske var det ganska okej ändå? Och hur som helst – vad spelar det för roll? Alltså, det är svårt att beskriva det som hände men det kändes som att jag fick tillgång till helt andra tankebanor i hjärnan! Från det negativa till det positiva – tack vare kroppens rörelse och ansträngning.

 

Efter träningen var det lätt som en plätt att ta tag i eftermiddagens jobb och allt jag gjorde blev (om jag får säga det själv) ovanligt bra! 🙂 Min arbetsgivare borde tacka mig för denna lunchlöpning!

Jag brukar ofta prata om löpning och träning som viktig för både fysisk och psykisk hälsa, som en källa till välmående. Det här är ju bara en av alla upplevelser jag har som hjälper mig att säga: ”Träning is tha shit!” Det får oss att må så himla bra!!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras