Jag bara måste ut!

Solen skiner och fåglarna kvittrar. Himlen är klarblå och snön smälter fortare än en mjukglass på stranden. Alldeles vindstilla dessutom! Det är kort sagt en heeelt fantastisk dag. Och jag jobbar. Inomhus! 

”Jag måste ut!” Det är den känsla som attackerar mig när jag tittar ut genom mitt stora fönster på jobbet. Det känns nästan helt omöjligt att vara inomhus och jobba idag. Solen och värmen som finns där ute är något som jag bara MÅSTE få känna på. Jag har väntat hela långa mörka hösten och vintern på detta. Solljus, värme och D-vitamin. Jag är övertygad om att jag behöver detta. Men nu är det ju så att jag behöver jobba också!

Tur att det ibland går att få det näst bästa. 

Det är fint att vara anställd och att ha vissa rättigheter. Det gäller bara att utnyttja dem. En rättighet är att ha raster och pauser. Jag gör i ordning en snabb lunch och bestämmer mig för att ta den utomhus. Och så en kort promenad på det. Suger i mig värmen och solen under några kvartar. Tänker att lite faktiskt är bättre än inget!

En lyx jag har, som jag är så tacksam över, är just mitt stora, härliga fönster på mitt arbetsrum. Jag kan öppna fönstret och känna på solen en stund. Ta en femminuterspaus och bara njuta.

Hur tar du tillvara på vårsolen? Hittar du några tillfällen under dagen att ta dig ut och njuta? 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras